Route en informatie Dessau-Gartenreich

Het Gartenreich ligt op de zuidelijke over van de Elbe tussen de steden Dessau en Wittenberg. Wij wandelden in vier dagen langs de mooiste plekken en belangrijkste bezienswaardigheden. Iets ten zuiden van het gebied veel industrieel erfgoed uit het bruinkooltijdperk, bijvoorbeeld Industriedenkmal Kraftwerk Zschornewitz met tuindorp en Ferropolis.

Hoe er te komen?

Dessau is per trein goed bereikbaar vanuit Nederland. Prettig lokaal vervoer is de Dessau-Wörlitzer Eisenbahn die ook Oranienbaum aan doet (www.dvg-dessau.de ). Voor lokale bussen zie www.starker-nahverkehr.de.

Accommodatie

Op vele plekken is horeca te vinden, voor hotels kan men terecht in Dessau, Oranienbaum, Wörlitz en Coswig. Campings in Dessau en Coswig. Wat verder weg in Mohlau een rustige camping met plekken aan het water.

Website

Alle bezienswaardigheden staan bij elkaar op www.luther-bauhaus-gartenreich.de. Veel praktische informatie over openingstijden en door klikken naar achtergrondinformatie. Ter plekke zij fietskaarten 1:75.000 te koop waar ook op te wandelen valt.