Je ziet het pas in tijden van Corona: Ongezien Amsterdam Ontdekt

Ongezien Amsterdam Ontdekt is een serie audiotours met wandelingen door de stad waar wij wonen. Amsterdam waar wij opgesloten zitten als het Coronavirus opspeelt. Wandelen deden we wel, vooral buiten het centrum. Daarbij ontdekte wij allerlei zaken waar we jarenlang achteloos aan voorbij liepen. Ontdekkingen die we graag met u delen.

We liepen door de levendige winkelstraten van Nieuw West en gimgen op zoek naar de betonnen droom van Siegfried Nassuth. En wat te denken van een bedevaart van Igreja de Fatima naar Lourdes aan de Sloterplas. Niet om te bidden, maar nieuwsgierig naar wat er met de kerken is gebeurd die we onderweg tegenkomen. En hoe zit het met andere monumentale gebouwen zoals badhuizen en brandweerkazernes? In deze serie audiotours komt het allemaal aan bod. We lopen langs verdwenen en herrezen standbeelden, langs woonboten, street art, begraafplaatsen en nog veel meer. Natuurlijk hebben we ook een korte wandeling langs bierbrouwerijen.

Elke audiotour is te beluisteren met de gratis te downloaden app IZItravel voor Android en Apple smartphones. In de audiotour krijgt u een route te zien met kijkpunten. Als u de app geopend hebt en een van die punten nadert start automatisch een verhaal. Op de smartphone kunt u dat verhaal ook lezen en (historische) foto's bekijken.  De routes zijn relatief kort want kijken en snuffelen vraagt heel wat tijd.

Hieronder een lijst van enkele audiotours die we de komende maanden zullen publiceren op de IZItravel app: