Praktische informatie

Het Vechtdal tussen het Drentse Coevorden en Zwolle is een fraai wandelgebied met veel toeristische voorzieningen. Naast het Pieterpad zijn er ook het Overijssel streekpad en vele rondwandelingen. Recentelijk is hier het Rheezerpad  toegevoegd, een rondwandeling van 13 km vanuit Rheeze: Voor andere wandelingen op je smartphone: www.vechtdalapp.nl .

Bereikbaarheid:

De etappe Hardenberg-Ommen is uitstekend bereikbaar met het de Vechtdal spoorlijn vanuit Zwolle naar Emmen.

Horeca en overnachtingmogelijkheden

Langs de route in Hardenberg, Rheeze en Ommen. Topografische Kaart van Nederland 1: 25.000, bladen 22 C en D. GPS bestanden zijn te downloaden vanaf www. pieterpad.nl . Daar zijn ook updates van de routebeschrijvingen te vinden.

Routebeschrijving

Zie deel 1 van de wandelgids.

Het Pieterpad nu

Na een aanloop van vijf jaar werd het langeafstandswandelpad in juni 1983 op kasteel Vorden officieel geopend. De eerste druk van de bijbehorende gids omvatte vier deeltjes. De NIVON Werkgroep Pieterpad, nu onder leiding van Maarten Goorhuis, de jongste zoon van Toos, werkt op dit moment aan de 9de herzien druk, die voor het einde van dit jaar uit komt. NIVON verkoopt op dit moment jaarlijks een kleine 8.000 boekjes. Tot enkele jaren geleden was dat het dubbele, een trend die bij alle langeafstandspaden te zien was. Twee keer per jaar schouwen een vijfentwintigtal vrijwilligers de totale lengte van het pad. Zij zorgen voor de markeringen en  melden stremmingen. Alle wijzigingen  en routeaanpassingen staan op www.pieterpad.nl