Praktische informatie Kilmmen naar Sint-Patricks bed

De Western Way is onderdeel van het goed gemarkeerde Ierse lange afstandswandelnetwerk. De route van 180 km start in Oughterard (Galway) en eindigt in Ballycaste (Mayo). Wij liepen tot Westport: 95 km in zes dagen. De route voert over paden en rustige asfaltwegen door een leeg landschap met moerassen en bergketens. Op grote stukken zijn honden niet toegestaan.

Bereikbaarheid
Begin- en eindpunt zijn prima te bereiken met snelbussen vanaf Dublin Airport (3 a 4 uur). Ireland West Airport Knock is ook een optie maar vluchten vanuit Nederland zijn duurder en openbaar vervoer is minder goed. Lokale buslijnen zijn minder algemeen. Taxi’s zijn goed op afroep beschikbaar, ook voor bagagevervoer.

Overnachten en horeca

Dit is een echt leeg deel van Ierland, dus het is puzzelen om zelf overnachtingen te regelen. Pubs vind je meestal alleen op je overnachtingsplek. Wildkamperen is toegestaan. Wij maakten gebruik van een georganiseerde wandeling inclusief bagagevervoer. In Nederland en Ierland zijn verschillende aanbieders te vinden.

Achtergrondinfo

Discover Series Ordenance Survey, bladen 30, 31, 37, 38, 45, 1:50 000. Route is aangegeven, maar niet helemaal actueel.
www.irishtrails.ie: informatie over de route en gedetailleerde routekaartjes
www.sheepandwoolcentre.com: museum in Leenaun over de traditionele schapenteelt en wolindustrie in Connemara
www.croagh-patrick.com: bezoekerscentrum Croagh Patrick aan de noordzijde van de berg.
Tim Robinson, Connemara - Luisterend naar de wind. Uitgeverij Atlas, 2006. In het laatste hoofdstuk van dit prachtige boek beschrijft de auteur zijn bezoek aan de Vogelpas.