Amsterdam

Muurreclames in Mokum

Gevelreclame voor YpmaNaast de landelijke vereniging ‘Tekens aan de wand’ zijn er in  het hele land groepen die zich ontfermen over historische gevelreclames. In Amsterdam verscheen een fraai boekje met wandelroute door Oud-West. Een 19e-eeuwse wijk die veel te bieden heeft voor de wandelaar.

Verschenen Wandelmagazine Op Lemen Voeten 2016-1                                                          

Praktische informatie Woonbootwandeling Amsterdam

 

Stadswandeling van 6 kilometer langs woonboten in de Amsterdamse grachten en de rivier de Amstel. De routebeschrijving inclusief  22 kijkpunten is gratis te downloaden vanaf www.woonbootmuseum.nl. In het museum is een gids te koop: Hendrika Maria: haar geschiedenis boven water(€ 4,95). Daarin de route is opgenomen, die start bij het museum, Prinsengracht 296 k. Lezers van Op Lemen Voeten krijgen op vertoon van dit nummer 1 euro korting op de toegangsprijs van het museum.

Wonen in de Amsterdamse grachten

Het honderd jaar oude binnenvaartschip Hendrika Maria ligt in de Amsterdamse Prinsengracht. Het daarin gevestigde Woonbootmuseum trekt al jaren meer bezoekers per vierkante meter dan welk ander museum in Nederland dan ook. Het overgrote deel is buitenlander. Vorig jaar zette het museum een wandelroute langs woonboten uit.